Schermafbeelding 2023-02-20 093251

De nertsenhouderij is één van de meest milieuvriendelijke dierlijke sectoren. Nertsen eten per jaar ongeveer 220.000 ton restproducten uit de vis- en pluimveeverwerkende industrie. De nerts verwerkt zo op een efficiënte manier bijproducten van de consumentenmarkt.
Nertsen produceren slechts kleine hoeveelheden mest die bovendien heel geschikt is als (kunst)mest voor landschapsonderhoud en bloementeelt.
Na het pelzen worden de kadavers opgehaald en verwerkt tot biogassen. In diverse landen wordt het vet van de pels onder meer gebruikt voor anti-allergene verzorgingsproducten en voor leeronderhoudsproducten.
Het eindproduct van de nertsenhouderij is van zeer hoge kwaliteit. Bont gaat heel lang mee en is een verantwoord, duurzaam en milieuvriendelijk product.
De handelswaarde van de pelzen in Nederland is ongeveer € 200 miljoen.
In Nederland werken ongeveer 1200 medewerkers fulltime in de sector en 425 parttime.

 

Fiscale aandachtspunten pelsdierenhouderij
Hans van Dam, ABAB (uit De Pelsdierenhouder nov dec 2016)

 

Fiscale en financiële aandachtspunten
Fiscale advisering aan nertsenhouders is veranderd als gevolg van actuele ontwikkelingen binnen de pelsdierenhouderij waaronder de uitspraak van de rechtbank Den Haag van 21 mei 2014 en de dalende marktprijzen in 2014. De financiële en fiscale belangen zijn anders dan voorheen.
De Pelsdierenhouder (Remie Fiscaal Juridisch Adviesbureau), juli/augustus 2014

 

De Rips onderneemt
Open Bedrijvendag
De Pelsdierenhouder, juli/augustus 2014

 

Nertsbontprijzen nogmaals fors onderuit
Boerderij Vandaag , 16 april 2014

 

Nertsenbontprijzen stijgen verder
Lees hier het artikel uit Boerderij Vandaag
18 september 2013

 

Turnover growth in 2012, industry vs. fur sector
European Fur Information Center
juni 2013

Bontverkoop wereldwijd naar recordhoogte
Uit de jaarlijkse economische rapportage van de Internationale Bonthandel Federatie over het verkoopseizoen 2010 – 2011 blijkt dat de wereldwijde omzet in bont wederom met 7% is gestegen, ondanks de economische recessie. De totale omzetstijging in de periode winter 2000 – 2001  tot en met het afgelopen seizoen, komt daarmee op een spectaculaire 70%.
Lees hier het originele persbericht van het Nederlands Bont Instituut
12 maart 2012 
 

Veilingprijzen nertsenbont blijven stijgen
Februariveiling Kopenhagen Fur houdt stijgende lijn vast
Lees hier artikel uit Agrarisch Dagblad van Wim Verseput
13 februari 2012

Hoogste prijzen nertsenbont sinds jaren
De prijzen voor nertsenvellen liggen op het ogenblik op een niveau van 36 tot 37 euro. Dat is het hoogste niveau sinds zeker 25 jaar. Volgens directeur Wim Verhagen van de Nederlandse Federatie van Edelpelsdierenhouders is de prijs uitgedrukt in dollars nog nooit zo hoog geweest.
Lees hier het volledige artikel uit Agrarisch Dagblad (Sake Moesker)|
11 mei 2010
 

Prijzen Nederlands nertsenbont stijgen explosief met meer dan 50%
De prijzen van Nederlands nertsenbont zijn tijdens de Deense veiling deze week met meer dan 50% gestegen ten opzichte van dezelfde veiling in 2009. Een explosieve stijging van de gemiddelde verkoopprijs van 25 naar 40 euro per pels. Na Denemarken was Nederland de grootste aanbieder van pelzen op deze grootste veiling ooit gehouden in Kopenhagen.
Lees hier het hele persbericht
11 februari 2010